ASELSAN, 2030’da dünyanın ilk 30 savunma şirketi arasında yer almayı hedefliyor: İngiltere’nin Farnborough kentinde düzenlenen, havacılık, savunma ve uzay sanayisinin dünyadaki en prestijli etkinliklerinden olan “Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı” kapılarını açtı.
- Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN da fuara ilk defa katılım sağlayarak askeri ve sivil alandaki hava platformu sistemlerini sergiledi.
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 2030’da dünya çapında savunma sanayisinin ilk 30 şirketi arasında yer almayı hedeflediklerini ve bu hedefe ulaşmanın anahtarının ihracat olduğunu belirtti.
Akyol, 49 yıl önce kurulan ASELSAN’ın Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden olduğunu vurgulayarak, “Özellikle platformlarımıza elektronik sistemler konusunda çözüm sağlayan bir şirketiz. Geçtiğimiz yıllarda kara ve denizdeki birçok ürünü başarıyla silahlı kuvvetlerimize ve dünyadaki şirketlere teslim ettik.” diye konuştu.
Merkez Bankası Darphanesi’nin Güvenlik Bariyerlerini Onlar Üretiyor: Stop Grup’ta çevre güvenlik sistemlerinin yanı sıra dikey rüzgar tüneli, komuta kontrol merkezi araçları ve ayrıca afet anlarında enerji ve iletişim kesintisini engelleyecek römorklar geliştiriliyor.
“ROKETSAN’ın Ankara’da roket üreten firmasının güvenlik bariyerlerini bizim ürünlerimiz korumaktadır. Kara Kuvvetleri Karargahı’nın güvenlik bariyerlerini HAVELSAN ile birlikte çalıştık. Petkim, Aliağa, Socar, Tüpraş gibi enerji santrallerinin 25 tane kapısında bizim güvenlik bariyerlerimiz bulunmaktadır. Umman ile Dubai arasındaki 16 tane sınır kapısını biz korumaktayız. Merkez Bankası Darphanesinin kapısını korumaktayız. Ayrıca Otokar’ın kapılarını bizim ürünlerimiz korumaktadır” diyen Stop Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahin, projeleri hakkında bilgi verdi.
Savunma Sanayiinin Liderlik Okulu SAHA MBA, 6. Dönem kayıtlarıyla devam ediyor:
🎯 Milli Teknoloji Hamlesi hedefiyle, geleceğin yöneticilerini yetiştiren SAHA MBA dünyanın en iyi 10 MBA’den biri olmayı hedefliyor.
SAHA MBA’deki yerinizi almak için tıklayınız.
GÖKBEY, İngiltere’de ikinci kez havalandı: Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk özgün helikopteri olan GÖKBEY, İngiltere’de ikinci kez havalandı.
- Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen GÖKBEY, ilk yurt dışı uçuş gösterisini İngiltere’de gerçekleştirdi.
- Havacılık, savunma ve uzay sanayisinin dünyadaki en prestijli etkinliklerinden Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nın ilk gününde, TUSAŞ’ın özgün imkanlarla geliştirdiği Türkiye’nin milli hava araçlarından GÖKBEY, etkinlik kapsamında 7 dakikalık uçuş gösterisi yaptı.
GÖKBEY’in Test Pilotu Ateş, dünya sahnesindeki ilk uçuş gösterisini anlattı: Ateş; havacılık, savunma ve uzay sanayisinin dünyadaki en prestijli etkinliklerinden Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nın ilk gününde, GÖKBEY’in ilk yurt dışı uçuş gösterisini gerçekleştirmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
TUSAŞ tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY’in Test Pilotu Arif Ateş, İngiltere’de ilk yurt dışı uçuş deneyiminin başarılı geçtiğini belirterek, “Seyircilerden bize gelen dönüşlerin de çok olumlu olduğunu gördük.” dedi.
Helikopterin uzun yıllardır testlerinin yapıldığını ve teslimatı öncesi tüm dünyaya bir tanıtım yapma fırsatı bulduklarını dile getiren Ateş, GÖKBEY’in yurt dışındaki ilk uçuş gösterisinin oldukça başarılı geçtiğini söyledi.
Yerli “kara kutu” gün yüzüne çıktı: Hava araçları için geliştirilen yerli “kara kutu” çözümü, sektörün dünyadaki en önemli etkinliklerinden Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda duyuruldu.
- Deniz, kara, hava ve uzay platformlarına yüksek teknoloji ürünleri sunan CTech, İngiltere’de gerçekleştirilen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’na katıldı.
- Şirket, fuarda, yerli üretime ve ihracata katkı sağlayacak yeni “kara kutu” ürününün yanı sıra ufuk hattı ve ufuk ötesi haberleşme ürünlerini anlattı.
Türksat 6A ilk kez antenlerini açtı ve test sürecine başladı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 50 derece doğu yörüngesine yerleşen Türksat 6A’nın, ilk kez antenlerini açtığını ve test sürecine başladığını bildirdi.
- Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından Türksat 6A uydusunun son durumuna ilişkin paylaşımda bulundu.
- Türksat 6A için test sürecinin başladığını aktaran Uraloğlu, “50 derece doğu yörüngesine yerleşen Türksat 6A, ilk kez antenlerini açtı ve test sürecine başladı. Sıradaki hedef, kendi yörüngesi olan 42 derece doğu yörüngesi. Uzay vatanda Türk’ün imzası yankılanıyor.” ifadelerini kullandı.
KIZILELMA’nın üçüncü prototipinden motor çalıştırma testi: Türkiye’nin öncü savunma sanayi firmalarından biri olan Baykar, Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA’nın motor çalıştırma testlerini başarıyla tamamladı.
- Söz konusu gelişmeyi sosyal medya platformlarından duyuran Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KIZILELMA’nın test anını bir video ile paylaştı.
- Yapılan testlerde KIZILELMA PT-3’ün çalışmalarını sürdüren mühendislik ve AR-GE ekibi, motorun performansını ve sağlamış olduğu yüksek verimliliği değerlendirdi.
Türk Donanması, Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele görevi için deniz görev grubunun komutasını aldı: Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü’nde Katar’a konuşlanacak TCG Kuşadası ile TCG Kumkale gemilerinin görevlendirilme töreninin ardından AA muhabirine açıklama yapan Tatlıoğlu, Türk Deniz Kuvvetlerinin çevre denizlerde görevlerini başarıyla icra ettiğini söyledi.
Tatlıoğlu, Türk Deniz Kuvvetleri’nin köklü tarihiyle dünyanın önde gelen deniz güçlerinden biri olduğunu vurguladı.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, “Dün itibarıyla Hint Okyanusu’nda Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele deniz görev grubunun komutasını aldık.” dedi.
TUSAŞ, TEI ve GE Aerospace, HÜRJET’te iş birliği için Mutabakat Anlaşması imzaladı: GE Aerospace bugün, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve TEI ile GE Aerospace’in F404 motorunun yeni HÜRJET uçak versiyonlarına entegre edilmesini değerlendirme ve bu konuda iş birliği yapmayı amaçlayan bir Mutabakat Anlaşması imzaladığını duyurdu.
- Anlaşmanın şirketlerin HÜRJET programındaki mevcut ilişkilerinin devamı niteliğinde olduğu belirtildi.
- Anlaşma, kendi türünde Türkiye’de üretilen ilk uçak olan HÜRJET ileri seviye eğitim jeti programının başarısını yansıtıyor.
- Üç şirketin HÜRJET programının birinci aşamasına ilişkin mevcut iş birliğini genişleten bu anlaşma; Türkiye’nin ileri teknoloji sanayi altyapısını desteklemekte, savunma-havacılık endüstrisinde ve küresel ölçekte bir teknoloji ve mühendislik merkezi olarak konumunu güçlendirmektedir.