TEKNOFEST Adana kapılarını ziyaretçilere açtı: Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ziyaretçilerini ağırladı.
- Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı’nda düzenlenen festival kapılarını açtı.
- Kentte ilk kez organize edilen festivalde ileri teknoloji simülasyonlarından, bilimsel atölyelere ve sergilere kadar her yaştan katılımcı için etkinlik programı yer alıyor.
TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, teknolojiyi insanlığa nefes olabilmek, refahı eşit dağıtmak ve adil bir gelecek inşa etmek için kullanacaklarını söyledi.
Drone’ları Etkisiz Hale Getiren Drone Savarları Türkiye’de Üretiyorlar: A-Z ARGE, 2022 yılında Teknopark İstanbul bünyesinde kurulan ve toprak altı derin gören radar sistemleri ile drone düşüren drone savarları yapan firma…
- Radar sistemi ürünleriyle Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine destek olduklarını dile getiren A-Z ARGE CEO’su Ahmet Zengin, “Drone’ları düşürerek etkisiz hale getirebilecek ve bunları gerekirse yazılımları gereği adresine geri gönderebilecek silahı da üretiyoruz” dedi.
TEKNOFEST Adana’nın güvenliği ASELSAN’ın yerli ve milli ürünleriyle sağlanıyor: Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) kullanılan ASELSAN’ın geliştirdiği güvenlik kameraları ve x-ray cihazları, ziyaretçilerin güvenliğine destek oluyor.
- Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansının “Global İletişim Ortağı” olduğu TEKNOFEST, Adana Havalimanı’nda sürüyor.
- ASELSAN’ın özgün mühendislik tasarımı milli güvenlik kameralarıyla donatılan festival alanı, TEKNOFEST Adana Koordinasyon Merkezi’ndeki ekranlardan anbean takip ediliyor.
- Organizasyondaki önlemler, yine şirketin geliştirdiği güvenlik yazılım sistemiyle değerlendiriliyor.
TEKNOFEST Adana ziyaretçileri Bayraktar KIZILELMA ve TB3’ü simülasyonla deneyimliyor: Baykar, TEKNOFEST Adana’daki standında yer alan Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar TB3 simülasyonlarıyla ziyaretçilere milli araçları deneyimleme imkanı sunuyor.
- Etkinliğin paydaşları arasında yer alan Baykar, aralarında Bayraktar KIZILELMA, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3’ün de yer aldığı birçok aracını TEKNOFEST Adana’da sergiliyor.
- Bu araçların da aralarında yer aldığı birçok hava aracı etkinlikte uçuş gösterileri yapıyor. Bu kapsamda, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip Bayraktar TB3, halka açık ilk uçuşunu TEKNOFEST Adana’da gerçekleştirdi.
ANKA III, halka açık ilk uçuşunu TEKNOFEST Adana’da yaptı: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen delta kanat yapısındaki ANKA III, halka açık ilk uçuşunu TEKNOFEST Adana’da gerçekleştirdi.
- ANKA III, halka açık ilk uçuşunu TEKNOFEST Adana’da yaparken, HÜRKUŞ ve HÜRJET’in kolunda uçan ANKA III, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
- TUSAŞ tarafından milli imkanlarla geliştirilen ANKA III’ün kanat yapısı delta şeklinde bulunuyor.
Türkiye’nin ilk milli turbofan uçak motoru TEI-TF6000, TEKNOFEST Adana’da sergileniyor: TEKNOFEST’in paydaşları arasında yer alan TEI, geliştirdiği milli uçak motorlarını ziyaretçilere tanıtıyor.
- TEI’nin standında sergilenen motorlar arasında, Türkiye’nin ilk milli turbofan uçak motoru TEI-TF6000, Türkiye’nin ilk yerli helikopter motoru T700-TEI-701D, Türkiye’nin ilk milli turbodizel havacılık motoru TEI-PD170, Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400, Türkiye’nin en güçlü milli havacılık motoru TEI-TF10000 yer alıyor.
TUSAŞ Motor Sanayi AŞ Genel Müdürü Mahmut Akşit, her yıl TEKNOFEST’te yeni bir şeyi ziyaretçilerle buluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “Daha önce plastik modelini sergilediğimiz TF6000 motorunun bu yıl kendisini TEKNOFEST Adana’ya getirdik.” dedi
MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN füzesiyle balistik test atışı başarıyla gerçekleştirildi: Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle balistik test atışı gerçekleştirildiğini belirtti.
Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk savunma sanayisinin milli hedefler doğrultusunda güçlenerek, teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.
Görgün:
Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle Türkiye, savunma sanayisindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti.” değerlendirmesinde bulundu.
KARGU İHA zırh delici harp başlığıyla hedefi tam isabetle vurdu: STM tarafından geliştirilen Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU, zırh delici harp başlığıyla ilk test atışında hedef zırhlı aracı başarıyla vurdu.
- STM’den yapılan açıklamaya göre, değişen harp sahalarını yakından takip eden ve hızlı şekilde çözümler geliştiren STM, milli imkanlarla geliştirdiği ve terörle mücadele etkin kullanılan milli vurucu İHA KARGU’ya zırh delici harp başlığı entegre etti.
ASELSAN imzalı alçak irtifa radarı “ALP 100-G”, Türkiye’nin “havadaki gözüne” güç katacak: ASELSAN tarafından Türk Hava Kuvvetlerinin gözlem yeteneğine güç katması amacıyla üretilen alçak irtifa radarı “ALP 100-G”, Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) görücüye çıktı.
- Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansının “Global İletişim Ortağı” olduğu festival, Adana Havalimanı’nda devam ediyor.
- Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden ASELSAN’ın yerli üretim araçları da festival alanındaki çeşitli noktalarda tanıtılıyor.
GÖKBEY helikopteri ilk teslimata gün sayıyor: Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu,yerli imkanlarla geliştirilip üretilen genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY’in ilk teslimatına ilişkin, “O teslimatı, bu ay içinde, belki 29 Ekim’de veya daha önce göreceğiz.” dedi.
- Türkiye’nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY’in teslimat programına ilişkin bilgiler veren Demiroğlu, GÖKBEY’in 30 Ağustos’ta “Zafer Uçuşu” gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Teslimatımızı esasında o zamanlar planlamıştık ama bazı testlerin gecikmesi sonucunda ekim ayı içinde inşallah testlerimizi tamamlamış ve teslimatlarımızı yapmış olacağız. Geciken de testlerin dokümantasyon işleri, yani sertifikasyon işleriydi. O teslimatı, bu ay içinde, belki 29 Ekim’de veya daha önce göreceğiz.” diye konuştu.
ASELSAN’dan yeni ihracat: ASELSAN, Asya ve Pasifik bölgelerindeki son kullanıcıları toplam tutarı 26.19 milyon dolar değerinde ihracat sözleşmeleri imzaladı.
- İhraç edilen sistemler arasında deniz platformlarında kullanılmak üzere radar, dost-düşman tanıma sistemi, elektronik harp suiti, uzaktan komutalı silah sistemi, denizaltı torpido karşı tedbir sistemi, elektro-optik sistemi ve atış yeri tespit sistemlerinden oluşan faydalı yükler bulunuyor.