
SAHA İstanbul Firmaları ve SAHA MBA Mezunları Turkish Technic Tesislerinde: SAHA İstanbul firmalarımız ve SAHA MBA Mezunlarımızla birlikte Turkish Technic Tesislerine inceleme ziyareti gerçekleştirdik.
Etkinlik kapsamında;
- Turkish Technic tanıtım sunumu,
- Geniş Gövde ve Dar Gövde Bakım Hangarları,
- Modern üretim ve bakım süreçlerinin yürütüldüğü atölye alanları,
ziyaret edilerek üretim süreçleri, yerlileştirme ihtiyaçları ve işbirliği konuları değerlendirildi.
Bu kıymetli ev sahipliği için Turkish Technic ailesine teşekkür ederiz. Stratejik iş birliklerimizi güçlendirmeye ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlamaya devam ediyoruz.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) basın heyeti Teknopark İstanbul’daki Merkez Ofisimize ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında heyete savunma sanayiimizin güncel durumu, SAHA İstanbul ve firmalarımızın çalışmaları ile 5-9 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
Ayrıca Yongatech, TAAC ve Alloya firmalarımız tarafından heyete tanıtım sunumları yapıldı.

Nurol Makina’yı 220 basamak yukarıya taşıyan Türk zırhlılarının ihracat başarısı: Geliştirdiği 4×4 zırhlı muharebe araçlarıyla uluslararası seviyede rekabetçi bir konuma gelen Nurol Makina, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 220 basamak yükseldi.
- Zırhlı araç ve yenilikçi savunma çözümleriyle 40 yılı aşkın süredir savunma sanayisinde faaliyet gösteren Nurol Makina, 4×4 gibi tek bir ürün grubunda faaliyet göstermesine karşın İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2024 araştırmasındaki performansıyla dikkati çekti.

ASELSAN, NATO’nun Modüler Hava Savunma Projesi için seçilen 5 firmadan biri oldu: NATO Destek ve Tedarik Ajansı (NSPA), Modüler Hava Savunma (Ground Based Air Defence – GBAD) Konsept Aşaması için yürüttüğü yeni süreçte aralarında ASELSAN’ın da bulunduğu 5 firma ile çerçeve anlaşma imzaladı.
- ASELSAN’ın, Airbus Defence and Space GmbH, Lockheed Martin UK, Raytheon ve Thales LAS gibi global savunma devleri ile bu çalışmada yer alması, Türkiye’nin hava savunma alanındaki teknolojik kabiliyetlerinin uluslararası ölçekte teyidi anlamına geliyor.
- Anlaşma kapsamında 5 yüklenici, ilk aşamada konsept çalışması (sistem mimarisi) üzerinde faaliyet gösterecek.

MKE, İSO 500 listesinde 72 basamak birden yükseldi: İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2024 listesi, savunma sanayiinin lokomotif firmalarından Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş.’nin (MKE) etkileyici performansına dikkat çekti.
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ın 27 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaştığı verilere göre, Türkiye’nin sanayi devleri 2024’te üretimden elde ettikleri satış gelirlerinde ortalama %36,35 oranında büyüme gösterdi. Ancak MKE bu oranı üçe katlayarak %121,36’lık bir büyüme kaydetti.
- Bu olağanüstü performans sayesinde MKE, İSO 500 listesinde tam 72 basamak birden yükselerek 109. sıraya yerleşti. Şirketin üretimden net satış geliri 2024 yılında 17 milyar 239 milyon liraya ulaştı.

Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncülerini gençlerle buluşturan Milli Teknoloji Zirvesi düzenlendi: Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncülerini teknoloji tutkunu gençlerle buluşturan Milli Teknoloji Zirvesi, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
- Zirve, Baykar ana sponsorluğunda, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde İTÜ TEKNOFEST Kulübü tarafından İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.
- İki gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan zirvede, alanında uzman isimler konuşma yaparak deneyimlerini paylaşacak. Konuşmaların yanı sıra etkinlik alanında kurdukları stantlarıyla çok sayıda savunma sanayi firması ürünlerini ziyaretçilere tanıtıyor.

TUSAŞ Türkiye’nin 11. büyük sanayi kuruluşu oldu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), 2024 yılında 98 milyar lira net satışa ulaşarak Türkiye’nin 11. büyük sanayi kuruluşu oldu.
- Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve Türkiye sanayi sektörünün en kapsamlı performans göstergelerinden biri kabul edilen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2024 yılı sonuçları açıklandı.
- TUSAŞ, listede 6 basamak birden yükselerek 11’inci sıraya yerleşti.

Türk halkı savunma sanayisindeki teknolojileri daha çok benimsedi: SETA araştırmacısı ve Azerbaycan Hazar Üniversitesi Öğretim Üyesi Gloria Shkurti, “Türk halkı savunma sanayisindeki teknolojileri daha çok benimsedi. Orada sadece teknoloji üzerinde bir gelişme yok, psikolojik bir gelişme de var.” dedi.
- Shkurti, AA muhabirine SETA’nın hazırladığı “2025 Techpulse Türkiye” (Türkiye Teknoloji Nabzı 2025) raporuna dair değerlendirmelerde bulundu.
- Türkiye’nin teknoloji ekosistemi söz konusu olduğunda genel bir iyimserlik görüldüğüne dikkati çeken Shkurti, bu iyimserliğin özellikle savunma sanayisinde kendini gösterdiğini belirtti. Shkurti, raporda 2024 yılını analiz ettiklerini anlatarak ilk Türk astronotun uzaya gitmesinin büyük bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Milli Uzay Programı’ndan ilham alan mühendis adayları tasarladıkları roketlerle yüksekleri hedefliyor: Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) “Kılavuz KouSpace Roket Takımı”, geliştirdikleri roketlerle TEKNOFEST’te birincilik için mücadele edecek.
- KOÜ Mühendis Beyinler Kulübü bünyesinde 2019 yılında kurulan takımın 28 üyesi, Milli Uzay Programı’ndan aldıkları ilhamla “Dikey İnişli Roket” ve “Orta İrtifa Roket” projeleri geliştirdi.
- Geleceğin mühendisleri, tasarladıkları roketlerle TEKNOFEST 2025 kapsamında eylülde düzenlenecek “Dikey İnişli Roket Yarışması” ile “Roket Yarışması”nın orta irtifa kategorisinde derece almak için mücadele edecek.

Zorlu Görevler İçin Tasarlanan SEYİT 6×6
🔺 Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik orduların ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlandı.
🔺-32°C’den +55°C’ye kadar olan zorlu iklim şartlarında kesintisiz görev yapabiliyor.

TEI, ABD Donanmasının LM2500 Güç Türbini Bakım İhalesini Kazandı: Türk savunma ve havacılık sanayiinin önde gelen motor üreticilerinden TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), ABD Donanması’nın LM2500 gaz türbinli motorlarının güç türbini modüllerine yönelik açtığı depo seviyesi bakım ihalesini kazanarak önemli bir uluslararası başarıya daha imza attı.
- TEI, 2024 yılında imzaladığı ve tavan bedeli 45,6 milyon dolar olan LM2500 gaz jeneratörüne yönelik depo seviyesi bakım sözleşmesinin ardından, 2025 yılının ikinci çeyreğinde de yeni bir sözleşmeye daha imza attı.
- Bu kez söz konusu olan anlaşma, tavan bedeli 67,5 milyon dolar olarak belirlenen güç türbini modülünün bakım faaliyetlerini kapsıyor.

BAE’nin ilk astronotu Al Mansoori, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu değerlendirdi: Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ilk astronotu Hazzaa Al Mansoori, Alper Gezeravcı’nın Türkiye’yi çok iyi temsil ettiğini belirterek, “Umarım gelecekte birlikte uçarız.” dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ilk astronotu Hazzaa Al Mansoori, Alper Gezeravcı’nın Türkiye’yi çok iyi temsil ettiğini belirterek, “Uzaydan gönderdiğin mesajın gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum. Bu mesaj sadece Türkiye için değil, tüm bölge ve dünya için önemli. Umarım gelecekte birlikte uçarız.” dedi.

ASELSAN dünyada piyasa değeri en yüksek 18. savunma sanayisi şirketi oldu: Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından ASELSAN, dünyada piyasa değeri en yüksek 18. savunma sanayisi şirketi oldu.
- AA muhabirinin Companies Market Cap sitesinden derlediği bilgilere göre, halka açık savunma sanayisi şirketleri listesinde, zirvede Amerika Birleşik Devletleri merkezli RTX şirketi yer alıyor.
- Uçak motorları, siber güvenlik çözümleri ve insansız hava araçları gibi projeler üreten şirketin 180 milyar dolar piyasa değeri bulunuyor.